YLIHUHTALAN TILA

PERHETILAN FAKTAT 

  • Isäntäpari: Eija-Liisa ja Eino Huhtala 
  • Tila on perustettu 1860
  • Broilerinkasvatus aloitettiin 2011

Tilan isäntäpari Eino ja Eija-Liisa Huhtala ovat aina pitäneet eläinten hyvinvointia asiana, josta ei tingitä piiruakaan. Tämä tarkoittaa, että lintujen hyvinvointia seurataan koko kasvatuksen ajan erittäin huolellisesti. Olosuhteita kasvatushalleissa tarkkaillaan jatkuvasti.

”Ystäviltä ja tutuilta tulee kuvia, kun he ovat ostaneet meidän tilan kanaa kaupasta."

 

KOKO PERHE OSALLISTUU TILAN TÖIHIN

Ylihuhtalan tilalla Kauhavalla on kasvatettu broilereita vuodesta 2011 lähtien.  ”Esimerkiksi optimaalista lämpötilaa seurataan koko ajan, ja kuivikkeiden samoin kuin veden ja rehun laadusta pidetään huolta. Kesähelteillä myös hallien jäähdytysjärjestelmästä täytyy huolehtia”, kertovat Eino ja Eija-Liisa, jotka tekevät hallikierrokset aamuin illoin. Puhdas ja antibioottivapaa broilerinliha on koko tekemisen ytimessä, ja he ovat ylpeitä voidessaan tarjota sitä suomalaisille kuluttajille. Tilan broilerihallit lämpiävät hakkeella. Kasvatusta ja sen sujumista turvataan myös omalla generaattorilla, joka varmistaa, että ruokinta, ilmastointi ja lämmitys toimivat myös mahdollisten sähkökatkosten aikana. Linnut syövät kotimaista rehua sekä oman tilan pelloilla viljeltyä vehnää. Kananlanta hyödynnetään viljelyspelloilla, ja kotimaista energiaa käytetään kasvatushallien lämmityksessä. 

 

KULUTTAJILTA SAATU KIITOS LÄMMITTÄÄ 

 

Huhtalat saavat usein palautetta tuottamastaan lihasta. 

”Ystäviltä ja tutuilta tulee kuvia, kun he ovat ostaneet meidän tilan kanaa kaupasta. On hienoa huomata, missä kaikkialla Ylihuhtalan perhetilalla tuotettua lihaa liikkuu. Paljon on tullut kuluttajilta kiitosta avoimuudesta sekä siitä, että kanojen kasvatus toden totta tapahtuu täysin antibioottivapaasti.” 

Myös oma perhe käyttää ruuanlaitossa paljon broilerinlihaa. Eija-Liisan mukaan erityisiä herkkuja ovat nyhtöbroileri, kanakeitto sekä kanajuustopekoni-rullat. 

Huhtaloilla on kolme aikuista tytärtä, jotka myös osallistuvat tilan töihin puolisoidensa kanssa aina kun omilta töiltään ehtivät. ”Kaikki tyttäret perheineen asuvat jo muualla, mutta vietämme paljon aikaa yhdessä, sillä porukkamme on hyvin perhekeskeinen. Menoa ja meininkiä ei puutu, kun koko kymmenhenkinen joukkomme kokoontuu saman katon alle”. Vastapainona maatilan askareille isäntäpari ajelee Helsinkiin, jossa he viettävät aikaa lastenlastensa kanssa, lenkkeilevät ja tekevät pyöräretkiä merenrantamaisemissa. Talvella aikaa kuluu myös hiihtoladuilla.