PUHDASTA RUOKAA
Hygienian eteen Välikosket kertovat tekevänsä kaikkensa, jotta ihmiset saisivat pöytäänsä puhdasta ruokaa. Välikoskien omassa keittiössä leijailee usein broilerinachovuoan tuoksu. ”Se on vaimon kehittämä resepti ja varsinkin isännän mieleen”, Tuomas myhäilee. Sekä Tuomas että Anu-Maarit ovat koulutukseltaan agronomeja. Kun molemmat ovat vielä kotoisin broileritilalta, työt ja vastuu tilalla on ollut helppo jakaa.
”Kumpikin pystyy samalla tavalla hoitamaan lintuja, kun on pienestä asti karttunut kokemusta siitä, millainen broileri on ja mitä se tarvitsee, jotta sillä on hyvät oltavat. Kun maatilan arjessa melkein kaikki hommat onnistuvat molemmilta, töitä voi jakaa.” Sen minkä kiireiltään ehtivät, Välikosket viettävät mielellään luonnossa. ”Vaikka työt ovatkin aina läsnä, niin toisaalta on myös mukavaa, että työmaa ja koti ovat niin lähekkäin. Tällä tavoin voi olla mukana perhearjessa.”