PARVELAN TILA

PERHETILAN FAKTAT 

  • Tilaa emännöivät Sari ja Satu Parvela
  • Parvelan tila sijaitsee Kangasalla Varalan kylässä
  • Tilalla toimii myös Ratsastuskeskus Parvela.

 

Kangasalla, Varalan kylässä, sijaitsee Parvelan tila. Parvelan tila on ollut saman suvun hallinnassa jo 1900-luvun alusta saakka.

 

”Mielestämme kuluttajan kannalta on erittäin tärkeää, että tiedetään, mistä liha tulee, kuka sen on kasvattanut ja että liha on puhdasta ja kotimaassa tuotettua.”

 

ERINOMAISEN LIHAN KASVATUS ON TARKKAA TYÖTÄ

Ensin tilalla keskityttiin muun muassa viljan viljelyyn sekä lypsykarjatalouteen. Maidontuotanto lopetettiin vuonna 1975. Tämän jälkeen keskityttiin perunan viljelyyn. Ensimmäiset broilerit tulivat tilalle 1987. Perinteikäs Parvelan tila on ollut Elisa ja Heikki Parvelan hoidossa yli 40 vuotta. Heikin äkillisen poismenon jälkeen tehtiin sukupolvenvaihdos, ja vuodesta 2017 tilaa ovat pyörittäneet Heikin tyttäret Sari ja Satu Parvela. Tilan töissä auttavat myös Sarin aviomies Tero Munne ja äiti-Elisa. Lisäksi tilalla on palkattua työvoimaa. Työ broileritilalla on ympärivuorokautista ja vaatii jatkuvaa valvontaa. Eläinten hyvinvointi on tilan keskeinen toiminta-ajatus.

image

 

Parvelan tilalla eläimille järjestetään mahdollisimman hyvät elin- ja kasvuolosuhteet huolehtimalla kasvatustilojen puhtaudesta, riittävästä ilmastoinnista, rehusta ja puhtaasta juomavedestä sekä hyvinvointidirektiivin vaatimista lisävirikkeistä. Tilalla viljellään edelleen myös eri viljoja sekä heinää. Itsetuotettu kaura ja heinä menevät tilalla toimivan Ratsastuskeskus Parvelan hevosille. Vehnä käytetään broilereiden rehuksi. Palkitsevinta työssä on Parveloiden mielestä se, kun tietää kasvattavansa erinomaista, puhdasta lihaa kuluttajien ruoaksi. ”Mielestämme kuluttajan kannalta on erittäin tärkeää, että tiedetään, mistä liha tulee, kuka sen on kasvattanut ja että liha on puhdasta ja kotimaassa tuotettua.” Tilalla toimii myös ratsastuskeskus, joka tarjoaa hevosten täysihoitopalvelua yksityisasiakkaille sekä Varalan Sora, joka myy erilaisia sora- ja hiekkalaatuja ja kiviaineksia.

image