”Meille on tärkeää, että lintujen saama ruoka on ympäristöystävällistä. A-Rehu on kehittänyt rehun, jossa on kotimaista härkäpapua ja hernettä, eli kotimaista valkuaista.” Ympäristönäkökohdat on huomioitu tilalla monin tavoin: Tuotantorakennukset lämpiävät kotimaisella uusiutuvalla energialla – hakkeella ja kaurankuoripelletillä, ja osa tilan sähköstä tuotetaan omalla aurinkovoimalalla. Veljekset saavat usein hyvää palautetta kuluttajilta, jotka ovat ostaneet Haapalan perhetilalla tuotettua lihaa. ”Palautetta on tullut samaan aikaan sekä Helsingistä että Utsjoelta. Itse ei yleensä ehditä kauppaan juuri silloin, kun omia tuotteita on hyllyssä, sillä siinä vaiheessa pestään halleja ja valmistaudutaan uusien untuvikkojen tuloon.”
Alun perin vain Samista piti tulla isäntä, sillä Jussilla oli muita suunnitelmia. Ennen armeijaa Jussi haaveili oikeustieteen opinnoista, mutta opiskelikin agrologiksi ja löysi itsensä isännän saappaista. Valintaansa hän ei ole koskaan katunut. ”Tämä on monipuolista työtä. On hienoa omalta osalta pitää maaseutua elinvoimaisena ja luoda tänne työpaikkoja”, toteaa Jussi, joka on mukana monissa erilaisissa luottamustehtävissä kunnanvaltuustosta maanmiesseuraan ja MTK:n johtokuntaan. ”Se on hyvää vastapainoa työlle, ja on mukavaa saada uusia näkökulmia asioihin.” Velipoika Sami taas harrastaa vapaa-aikanaan vanhojen autojen pelastamista ja ruuvailua.