Atria Italiansalaatti 400g
Italiansalaatti tunnetaan perinteisenä majoneesipohjaisena ruokaisana salaattina. Italiansalaatin valmistukseen on käytetty leikkelemakkaraa, spagettia, kananmunaa, keitettyä porkkanaa ja herneitä sekä suolakurkkua. Italiansalaatti sopii mainiosti lisukkeeksi grilliruoille ja lihalle. Kiinteän koostumuksen ansioista italiansalaatti sopii myös leivän päälle ja toimii nopeana ateriana tai osana runsasta brunssia. Atrian Italiansalaatti on laktoositonta ja käytetty liha on peräisin Suomesta. Italiansalaatti on tuttu termi meille suomalaisille. Kuitenkin muissa kielissä Italiansalaatilla tarkoitetaan perinteistä venäläisen keittiön Olivje -salaattia, jossa yleensä käytetään spagetin sijaan perunaa. Suomalaiset ovat kuitenkin käyttäneet nimeä Italiansalaatti jo vuosikymmenten ajan. Italiansalaatti on ruokaisa välipala, lisuke tai vaikkapa lounas. Valmispakattu Atrian Italiansalaatti kulkee mukana nopeana ja helppona eväänä. On kuitenkin hyvä huomioida, että Italiansalaatti tulee säilyttää jääkaapissa kuten muutkin majoneesipohjaiset salaatit.
Ainesosat
Majoneesi (rypsiöljy, vesi, sokeri, etikka, sinappi (vesi, sokeri, sinapinsiemen, etikka, jodioitu suola, rypsiöljy, väri sokerikulööri, säilöntäaine natriumbentsoaatti, valkopippuri), kananmunankeltuainen, muunnettu maissitärkkelys, jodioitu suola, sakeuttamisaine ksantaanikumi, säilöntäaineet (kaliumsorbaatti, natriumbentsoaatti), aromi), spagetti (vehnä), porkkana, säilykekurkku (kurkku, etikka, suola, sokeri, aromit (mm. sinapinsiemen), makeutusaine sakariini), leikkelemakkara 7 % (viljaporsaanliha, vesi, silava, perunatärkkelys, kamara, jodioitu suola, dekstroosi, säilöntäaine natriumnitriitti, mausteet (mm. chili), aromi), herne, jodioitu suola. Viljaporsaanlihan alkuperä Suomi
Ravintosisältö
100 g:ssa
Energia
778 kJ
Energia
188 kcal
Rasva
15 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
11 g
josta sokeria
2,9 g
Ravintokuitu
0,6 g
Proteiini
2,4 g
Suola
0,74 g