TAKUUMUREA

Mitä tarkoittaa Atria Takuumurea?

Atrialla on ollut jo vuosien ajan käytössä  oma, tarkkaan määritelty Atria Takuumurea ™ -mureutus, joka perustuu tarkasti valvotuissa olosuhteissa huolellisesti ja rauhallisesti toteutettavaan raakakypsytykseen. Atria Takuumurea™ -lihan tunnusmerkkeihin kuuluvat tumma väri, pehmeys ja hapahko tuoksu.

 

Raakakypsyttäminen on luonnollinen, lihan omien entsyymien toimintaan pohjautuva tapa tehdä lihasta entistä mureampaa. Mureutuminen on seurausta  valkuaisainetta olevan sidekudoksen hajoamisesta.

 

Atria Takuumurea™-liha on aina huippulaadukasta, suomalaista naudanlihaa.


Lihan tie Atria Takuumurea-lihaksi:

• Lihat leikataan ja lajitellaan teurastamolla. Takuumureutettavaksi valikoidaan virheettömät, kaikista laadukkaimmat lihat.

• Lihojen pH-arvot mitataan. Atria Takuumurea ™ –mureutukseen kelpuutetaan vain lihat, joiden pH-arvo on leikkuuhetkellä 6,0 tai alle sen.

• Paloiteltu ja puhdistettu liha pakataan ilmatiivisiin tyhjiöpakkauksiin. Näin varmistetaan mahdollisimman korkea hygieenisyys ja vähäinen bakteeritoiminta.

• Lihat viedään Takuumureuttamoon. -1-asteisissa kammioissa lihoja raakakypsytetään tarkkaan valvotuissa olosuhteissa 4-6 viikon ajan, ruhonosasta riippuen.

• Atria Takuumurea ™ –lihat suuntaavat Nurmosta kohti kauppoja ja ravintoloita, ja todellisen laatulihan ystävien lautasia.