Sydänmerkki - Parempia valintoja helposti

Sydänmerkki kertoo, että tuote tai ruoka-annos on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Sydänmerkkiä hyödyntämällä voi helposti parantaa omaa ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan – mausta tinkimättä. Sinun ei tarvitse lukea tuoteselosteita ja ravintosisältöjä. Riittää kun valitset tuotteita tai annoksia, joissa on Sydänmerkki.

Mitkä tuotteet tai annokset saavat Sydänmerkin?

Sydänmerkkiä ei anneta tuotteelle tai reseptille näppituntumalta, vaan  merkin käyttöoikeus on haettava puolueettomalta asiantuntijaryhmältä. Käyttöoikeuden voi saada, jos tuote tai resepti täyttää kaikki sille määritetyt kriteerit. Kriteerit perustuvat tutkittuun ravitsemustietoon ja asiantuntijaryhmä kehittää kriteereitä jatkuvasti tieteen ja ruokavalikoiman kehittyessä. Ensimmäiset edellytykset Sydänmerkin saannille ovat rasvan laatu ja suolan määrä.  Myös runsaskuituisuus ja sokerin vähäisyys ovat mukana kriteereissä.

Sydänmerkki-tuotteita on kaikkiaan kaupoissa jo lähes tuhat, joten valinnanvaraa on.  Atriankin tuoterepertuaarissa Sydänmerkki-tuotteita on kymmenittäin, joka makuun ja jokaiseen ruokahetkeen omansa. 

Sydänmerkin arvoista kokkausta

Nyt haluamme auttaa myös kokkaamaan sydänystävällisesti. Voit kokata hyvillä mielin alta löytyvien reseptien mukaan, sillä ne täyttävät Sydänmerkki-aterian kriteerit. Kehitämme parhaillaan myös uusia Sydänmerkki-reseptejä, joten jos toivoisit Sydänmerkki-reseptiä jostain tietystä ruoka-lajista, laita meille toivetta tulemaan!