Materialet är särskilt utformad för att användas i samband med undervisningen i huslig ekonomi. Förutom den här Kött på tallriken -webbplatsen innehåller materialet också ett separat läspaket med tillhörande uppgifter och recept.
Du kan beställa Kött på tallriken -läspaketet samt lärarens anvisningar för grundskolans högre klasser via beställningsblanketten på denna sida.
Recepten som ingår i materialet kan också användas separat: ladda ned tio läckra recept här.
Materialet Kött på tallriken är en god grund för att behandla de egna kostvalen, kunskap om matproduktion, reflektioner kring miljöperspektiv och sammanställa mångsidig kost.
- Materialet för grundskolans högre klasser publicerades år 2020 och uppdaterades 2022.
- Materialet behandlar fyra teman:
- Kostval och kött i en mångsidig kost
- Livsmedelsproduktion och miljö
- Matens väg – den finländska köttproduktionskedjan
- En god köttfärslimpa: så hanterar och tillagar du köttet
- Du kan fritt utnyttja materialet i planeringen av undervisningen. Materialets olika delar kan antingen gås genom som en helhet på efterföljande lektioner eller delas upp under läsårets gång, individuellt eller tillsammans med klassen.
- Materialet innehåller uppgifter som eleverna kan fundera på individuellt eller i grupp
- Materialet är avsett att även lämpa sig för elever som inte äter kött.
Vill du ha ytterligare information? Om du har frågor eller önskar ge feedback gällande Kött på tallriken -materialet kan du vara i kontakt med Atrias kommunikationsavdelning per e-post på adressen viestinta@atria.com.