Suomalaisen naudan sorkan jälki on puhtaampi

Kotiruoan valmistaminen suomalaisesta lihasta on monin tavoin ulkomaista lihaa parempi valinta. Suomalaisen naudan vaikutukset ympäristöön ovat pienemmät sekä tiloilla että keittiöissä.

Meillä Suomessa vettä sataa enemmän kuin haihtuu, joten puhdasta vettä on runsaasti. Kun täällä kasvanut nauta juo suomalaista vettä, se ei kuluta niukkoja vesivarantoja maapallon kuivilla alueilla.

Toinen ympäristön kannalta merkittävä asia on nautojen nurmiruokinta. Valtaosa Suomen viljelykelpoisesta maasta soveltuu vain nurmi- ja rehukasvien viljelyyn. Syödessään nurmirehua nauta muuntaa samalla nurmen ihmiselle arvokkaaksi proteiiniksi. Lisäksi pelloilla kasvava nurmi sitoo tehokkaasti hiilidioksidia ja vähentää vesistöjen fosforikuormaa. Voit lukea lisää aiheesta Ilmastonmuutos ja naudanlihan tuotanto Suomessa -reportaasista jonka linkin löydät alempaa.

Atrian tilallisille on kunnia-asia vaalia sekä eläinten että ympäristön hyvinvointia ja noudattaa tinkimättä tiukkaa lainsäädäntöä. Siksi Atrian suomalainen liha on aina ulkomaista lihaa vastuullisempi valinta.

Nyt suomalainen, vastuullisesti tuotettu naudanliha on myös pakattu entistä ympäristöystävällisemmin. Atrian uudessa jauhelihapakkauksessa on 50 % vähemmän muovia, joten myös jätteen määrä kotikeittiöissä vähenee saman verran.

Lue Ilmastonmuutos ja naudanlihan tuotanto Suomessa -reportaasi täältä.