Bataatti vuohenjuusto-punaviinipaistivoileipä

30 min työaika
30 min kokonaisaika
4
Bataatti vuohenjuusto-punaviinipaistivoileipä
30 min työaika
30 min kokonaisaika
4

Mureasta punaviinipaistista saat kasaan näyttävän ja maukkaan voileivän vaikkapa illanistujaisissa tarjottavaksi. Ja jos et halua valmistaa bataatti- ja kesäkurpitsasipsejä itse, voit korvata ne valmiilla juuressipseillä.

Viimeistele vuohenjuusto-paistivoileipä tuoreilla yrteillä ja tarjoile vaikkapa alkuruokana tai osana buffetpöytää.

Raaka-aineet

300 g punaviinipaisti

2 kpl retiisiä

yrttejä koristeluun

Vihannessipsit (voit käyttää myös valmiita juuressipsejä):

1/2 kpl pieni bataatti

1/2 kpl pieni kesäkurpitsa

rypsi- tai auringonkukkaöljyä uppopaistamiseen

suolaa

Vuohenjuustomousse:

100 g vuohenjuustoa

2 rkl kermaa

3 kpl timjaminoksaa

1 kpl rosmariininoksa

1 kpl valkosipulinkynsi

Ohje

Leivät ovat näppärä tapa hyödyntää vaikkapa edellisen päivän aterialta jäänyt punaviinipaisti. Mikäli valmistat paistin leipiä varten, aloita kypsentämällä se pakkauksen ohjeen mukaan.

Siivuta kesäkurpitsa ja kuorittu bataatti mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla ja friteeraa siivut 180-asteisessa öljyssä rapeiksi lastuiksi. Mausta suolalla.

Kuori vuohenjuusto ja vatkaa se ja kerma yleiskoneella tai käsivatkaimella kuohkeaksi. Voit lisätä tarvittaessa kermaa jos seos tuntuu turhan paksulta.

Hienonna timjami ja rosmariini ja raasta valkosipuli. Lisää yritit ja valkosipuli vuohenjuustoon, sekoita.

Viipaloi retiisit sekä punaviinipaisti. Paahda maalaisleivän viipaleet ja voitele ne vuohenjuustomoussella, nosta päälle punaviinipaistia, bataatti- ja kesäkurpitsalastuja, yrttejä ja viipaloitua retiisiä.