Bataatti vuohenjuusto-punaviinipaistivoileipä

Mureasta punaviinipaistista saat kasaan näyttävän ja maukkaan voileivän vaikkapa illanistujaisissa tarjottavaksi. Ja jos et halua valmistaa bataatti- ja kesäkurpitsasipsejä itse, voit korvata ne valmiilla juuressipseillä.
Viimeistele vuohenjuusto-paistivoileipä tuoreilla yrteillä ja tarjoile vaikkapa alkuruokana tai osana buffetpöytää.
Raaka-aineet
300 g punaviinipaisti
2 kpl retiisiä
yrttejä koristeluun
Vihannessipsit (voit käyttää myös valmiita juuressipsejä):
1/2 kpl pieni bataatti
1/2 kpl pieni kesäkurpitsa
rypsi- tai auringonkukkaöljyä uppopaistamiseen
suolaa
Vuohenjuustomousse:
100 g vuohenjuustoa
2 rkl kermaa
3 kpl timjaminoksaa
1 kpl rosmariininoksa
1 kpl valkosipulinkynsi
Ohje
Leivät ovat näppärä tapa hyödyntää vaikkapa edellisen päivän aterialta jäänyt punaviinipaisti. Mikäli valmistat paistin leipiä varten, aloita kypsentämällä se pakkauksen ohjeen mukaan.
Siivuta kesäkurpitsa ja kuorittu bataatti mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla ja friteeraa siivut 180-asteisessa öljyssä rapeiksi lastuiksi. Mausta suolalla.
Kuori vuohenjuusto ja vatkaa se ja kerma yleiskoneella tai käsivatkaimella kuohkeaksi. Voit lisätä tarvittaessa kermaa jos seos tuntuu turhan paksulta.
Hienonna timjami ja rosmariini ja raasta valkosipuli. Lisää yritit ja valkosipuli vuohenjuustoon, sekoita.
Viipaloi retiisit sekä punaviinipaisti. Paahda maalaisleivän viipaleet ja voitele ne vuohenjuustomoussella, nosta päälle punaviinipaistia, bataatti- ja kesäkurpitsalastuja, yrttejä ja viipaloitua retiisiä.