
Possun sisäfileeleikkele
Raaka-aineet
2 kpl Atria Viljaporsaan Sisäfilee Naturell n500g
Suolaliemi:
1,5 ltr vettä
100 g fariinisokeria
60 g suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
1 tl mustapippuria
1 tl katajanmarjoja
2 kpl kanelitankoa
2 kpl laakerinlehteä
0,5 tl chilijauhetta
Mausteseos:
2 rkl fariinisokeria
1 rkl suolaa
5 tl mustapippuria
5 tl katajanmarjaa
1 tl sipulijauhetta
1 tl sinapinsiemeniä
Näin se hoituu
Sekoita suolaliemen ainekset isohkossa astiassa ja anna suolan liueta. Kannellinen muovirasia on tähän hyvä.
Poista lihasta suurimmat kalvot. Laita suolaliemiastiaan ja nosta astia jääkaappiin 4-5 vuorokaudeksi. Kääntele lihaa päivittäin liemessä. Voit nopeuttaa suolaantumista ruiskuttamalla lientä suoraan lihan sisään tai pistelemällä lihaan reikiä ennen sen upottamistua liemeen.
Sekoita mausteseoksen ainekset morttelissa tai kahvimyllyssä.
Kuivaa suolaantuneen lihan pinta huolellisesti. Hiero mausteseos lihan pintaan. Grillaa lihaa noin 100-asteisessa grillissä joka puolelta, kunnes lihan sisälämpö on noin 68 astetta.
Anna lihan jäähtyä ja lämmön tasaantua huoneenlämmössä. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita vaikka paahdettujen patonkien väliin tai tarjoile sellaisenaan leikkelepöydässä.