
Pekonipuustit bataattitaikinasta
Raaka-aineet
Bataattipyree:
n.400 g bataattia
10 neilikkaa
1 rkl sokeria
1 ltr vettä
1,5 dl maitoa
15 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
1/2 tl kardemummaa
1/4 tl kuivattua rakuunaa
1/4 tl kanelijauhetta
2 rkl voisulaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl sämpyläjauhoja
Täyte:
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 140g
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punasipuli hienonnettuna
1 rkl hunajasinappia
70 g voita
1 dl hienonnettua persiljaa
1/2 tl kuivattua timjamia
1/2 tl kuivattua rosmariinia
Voiteluun:
1 kananmuna
Näin se hoituu
Suikaloi pekoni ja laita kylmälle pannulle. Nosta lämpöä hitaasti ja anna pekonin paistua kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta pekoni pannusta mutta jätä rasva pannuun. Kuullota sipuleita pekonin rasvassa noin 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Lisää joukkoon pekoni ja sinappi, sekoita ja siirrä sivuun. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon yrtit.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja levitä sille yrttivoi, ripottele pinnalle pekonitäyte. Kääri taikina tiukalle rullalle ja leikkaa siitä kolmion muotoisia palasia. Nosta pullapalat kärki ylöspäin leivinpaperin päälle ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Paina kohonneiden pullien kärki alas niin että täytekerrokset pullistuvat ulospäin ja voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Paista puustit 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Nosta tarjolle ja nauti.
VINKKI: Ennen paistamista voit ripotella pullien pinnalle esimerkiksi auringonkukan- tai pinjansiemeniä.