
Pastrami naudan ulkofileestä
Raaka-aineet
1 kpl Atria Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepala n800g
Suolaliemi:
1,5 ltr vettä
100 g fariinisokeria
60 g suolaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl mustapippuria
0,5 tl fenkolinsiemeniä
1 kpl kanelitanko
2 kpl laakerinlehteä
0,5 tl chilijauhetta
Mausteseos:
2 rkl fariinisokeria
1 rkl suolaa
5 tl mustapippuria
4 tl korianterinsiemeniä
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl katajanmarjaa
1 tl chilijauhetta
Näin se hoituu
Sekoita suolaliemen ainekset keskenään esimerkiksi isossa, kannellisessa muovirasiassa. Huolehdi, että suola ja sokeri liukenevat kunnolla.
Poista lihasta suurimmat kalvot. Laita lihat jääkaappiin suolaliemirasiassa noin 6 vuorokaudeksi. Kääntele lihaa päivittäin liemessä. Suolausaika lyhenee, jos leikkaat fileen pienemmiksi paloiksi. Voit nopeuttaa suolaantumista myös ruiskuttamalla lientä suoraan lihan sisään tai pistelemällä reikiä lihaan ennen sen upottamista liemeen
Hienonna mausteseos morttelissa.
Nosta lihat pois liemestä ja kuivaa hyvin. Hiero mausteseos lihan pintaan. Valmistele grilli savustusta varten.
Savusta lihaa voimakkaassa savussa n. 10-15 minuuttia. Kypsennä lihaa sitten 120-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta.
Anna lihan jäähtyä ja leikkaa siitä sitten ohuita viipaleita vaikka leivän väliin tai salaattiin.