
Nakki-iltapala
Raaka-aineet
2 kpl valkosipulinkynttä
6 kpl pientä salottisipulia
8 kpl pieniä paprikoita
0,7-1 pkt Atria Rehti Chorizonakki Kuoreton 280g
tai
1 pkt Atria Werneri Kuoreton Nakki 280g
suolaa
mustapippuria myllystä
(olutta)
Lisäksi:
makkarapussi
Näin se hoituu
Laita kiuaspussi kiukaalle ja löylyttele kaikessa rauhassa (noin 85-asteisessa saunassa puolisen tuntia). Kun pussista kuuluu nesteen tirinää, on se merkki siitä että nakit alkavat olla valmiita popsittaviksi. Tarjoile nakit ja kasvikset vaikkapa rapeakuorisen leivän tai ranskalaisten kanssa.
Vaihtoehtoisesti voit kuumentaa nakkipussin myös uunissa tai hiilloksella vaikkapa takassa. Varmista vain pussin soveltuvuus. Uunissa tai hiilloksella nakit ovat valmiita nautittaviksi reilussa vartissa.
Vinkki: Voit lorauttaa halutessasi pussiin myös ruokalusikallisen tai kaksi olutta. Olut tuo nakkeihin mukavan maltaisen maun.