
Kylmäsavuhärkäpiiras karamellisoidulla sipulilla
Raaka-aineet
Taikina
3,75 dl (täysjyvä)jauhoja
0,9 dl (rosmariini)oliiviöljyä
2 tl suolaa
Täyte
voita paistamiseen
3 kpl keltasipulia ohuina siivuina
3 kpl punasipulia
4 kpl valkosipulinkynttä
1,5 rkl punaviinietikkaa
1,5 rkl ruskeaa sokeria
4 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
1,5 pkt Atria Kulinaari Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g
3 kpl kananmunaa
2 dl kermaa
Näin se hoituu
Kuumenna voi kattilassa. Lisää punaviinietikka ja sokeri. Kun sokeri on sulanut, lisää kattilaan sipuli, valkosipuli sekä yrtit. Laske lämpöä ja anna hautua kannen alla peitettynä kunnes sipuli on karamelisoitunut eli n. 40-60 minuuttia. Tarkista maku, suolaa ja pippuroi.
Paahda kylmäsavuhärkäsuikaleet kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne rapsakoituvat. Kääntele sipuliseoksen joukkoon.
Vatkaa munat ja kerma sekaisin.
Esipaista piiraspohjaa varttitunnin verran 200-asteisessa uunissa. Lusikoi sipuli-kylmäsavuhärkäseos piiraspohjalle ja kaada kermaseos päälle. Jatka paistamista vielä 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile.