
Kana- ja kinkkusmörrebrödit marinoidulla salottisipulilla
Raaka-aineet
2 viipale hyvää vaaleaa leipää per syöjä
tuorejuustoa
salaattia
Atria Perhetilan Ohuen Ohut Kanafileetä
Atria Perhetilan Ohuen Ohut Paahdettua Kinkkua
tuoretta kirveliä
Marinoitu salottisipuli:
2 kpl salottisipulia
2 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl sokeria
ripaus suolaa
Bearnaise-majoneesi:
2 kpl salottisipulia
0,75 dl valkoviiniä
1 rkl valkoviinietikkaa
2,5 dl majoneesia
1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
1 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna
1 kpl sitruunan mehu
Näin se hoituu
Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.
Valmista ensin marinoidut salottisipulit. Kuori salottisipulit ja leikkaa siivuiksi. Sekoita keskenään öljy, valkoviinietikka, sokeri ja suola niin, että mausteet liukenevat joukkoon. Sekoita marinadi sipulien sekaan ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
Tee seuraavaksi bearnaise-majoneesi. Kuori ja hienonna salottisipulit. Lisää kattilaan salottisipulit, valkoviini ja valkoviinietikka. Keitä aineksia miedolla lämmöllä viisi minuuttia ja anna sitten jäähtyä.
Sekoita kaikki bearnaise-majoneesin ainekset majoneesin joukkoon ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
Voitele leipäviipaleet reilusti tuorejuustolla. Asettele leiville salaatinlehdet ja puoliin leivistä Ohuen Ohutta Kanafileetä ja puoliin Ohuen Ohutta Paahdettua Kinkkua. Viimeistele leivät marinoidulla salottisipulilla ja bearnaise-majoneesilla sekä kirvelin lehdillä.