
Eggs benedict
Raaka-aineet
Uppomunat:
vettä
3 rkl valkoviinietikkaa
4 kpl kananmunaa
Hollandaisekastike:
3 kpl kananmunan keltuaista
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl sitruunamehua
2 dl sulatettua voita
suolaa
Lisäksi:
4 viipale kinkkua
4 viipale joululimppua
silputtua ruohosipulia
Näin se hoituu
Kiehauta vettä pienessä kattilassa, lisää kuumaan veteen valkoviinietikka. Laske lämpötilaa niin, että vesi kuplii enää hiljalleen. Pyöräytä kauhalla veteen pyörre ja laske kauhaan rikottu kananmuna pyörteeseen. Anna kypsyä 3-4 minuuttia ja nosta kananmuna reikäkauhalla pois vedestä paperille kuivumaan.
Vispaa kananmunan keltuaiset, valkoviinietikka ja sitruunamehu vaahdoksi. Aseta kulho kuumaan vesihauteeseen ja jatka vispaamista kunnes seos alkaa saostua, älä anna kananmunien kuitenkaan kypsyä. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja mausta suolalla.
Paista kinkkusiivut pannussa ja paahda leivät. Kasaa leivän päälle ensin kinkku, sitten kananmuna ja lopuksi hollandaisekastiketta. Koristele eggs benedict ruohosipulisilpulla.
VINKKI: Jos uppomunat eivät tunnu onnistuvan, voit tehdä helpot versiot kelmun avulla. Laita pala kelmua kahvikupin päälle, riko kananmuna kuppiin, sulje kelmunyytti ja ripusta nyytti pyykkipojalla vesikattilan reunaan.