
Broilerileikkele
Raaka-aineet
1 pkt Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 720g
Suolaliemi:
1,2 ltr vettä
50 g sokeria
60 g suolaa
yhden (luomu)sitruunan kuori raastettuna
2 cm pala inkivääriä raastettuna
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl mustapippuria
1 kpl kanelitanko
4 kpl kaffirlimenlehteä
1 tl chilijauhetta
Näin se hoituu
Sekoita suolaliemen ainekset keskenään esimerkiksi isohkossa kannellisessa rasiassa. Huolehdi että suola ja sokeri liukenevat kunnolla.
Kuivaa broilerin fileeleikkeiden pinnat ja sekoita leikkeet suolaliemeen. Laita rasia jääkaappin noin vuorokaudeksi.
Kuivaa mausteliemessä olleiden leikkeiden pinta huolellisesti ja grillaa leikkeitä kuumassa grillissä molemmin puolin noin 3 minuuttia per puoli, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Jäähdytä ja leikkaa terävällä veitsellä ohuita siivuja.
Käytä leipien, patonkien tai wrappien välissä. Broilerinleikkeleet sopivat myös hyvin pizzaan, pastaan ja salaattiin.