
Aamiaispizza
Raaka-aineet
Pohja
1,5 dl lämmitettyä maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
450 g vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 rkl öljyä
1,5 dl ruokajogurttia
1 kpl kananmuna
Täytteeksi
200 g mozzarella-emmentaljuustoraastetta
2 pkt Atria Suomalainen Pekoni 140g
4 kpl kananmunaa
Näin se hoituu
Sekoita lämpimän maidon joukkoon hiiva sekä sokeri. Anna niiden liueta noin 10-15 minuuttia. Sekoita joukkoon loput aineet ja vaivaa joko käsin tai koneella noin 10 minuutin ajan. Vaivaa lopuksi taikinasta pallo ja laita se öljyttyyn kulhoon. Peitä foliolla ja anna kohota noin tunti, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Kuumenna uuni tai grilli noin 250-300 asteeseen. Laita grilliin tai uuniin kuumenemaan joko pizzakivi tai uunipelti.
Leivo taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. Kauli kustakin taikinaosasta pisaran mallinen leipä. Levitä pohjalle juustoraaste, lisää sen jälkeen pekoniviipaleet ja riko lopuksi keskelle kananmuna. Nosta pizza kiven tai uunipellin päälle ja paahda grillissä tai uunissa noin 5-8 minuuttia kunnes pohja on kypsä ja pizza on valmis.