Ulkofileepihvit, grillatut kesäkasvikset ja salsa verde

Voit käyttää Atrian Takuumurean naudan pihvifileen joko kokonaisena tai leikata siitä tuhteja pihvejä. Marinoi ulkofileepihvit yrtein ja grillaa kesän kasvisten kanssa. Tarjoiluun yrttistä salsa verdeä ja täydellinen kesäateria on valmis.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Takuumurea Naudan Pihvifilee n1kg
1/2 ruukku lehtipersiljaa
2 rosmariinin oksaa
4 timjamin oksaa
4 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
Salsa Verde:
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku basilikaa
1 ruukku minttua
1 dl kapriksia
2 kpl anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
Grillatut kasvikset:
10 pikkuporkkanaa
10 kpl broccoliinia
20 kpl terttukirsikkatomaattia
10 kevätsipulia
öljyä
suolaa
mustapippuria
Ohje
Leikkaa pihvifilee neljään tasakokoiseen pihviin ja nuiji pihvit kevyesti hieman ohuemmiksi. Hienonna yrtit sekä valkosipuli ja sekoita öljyyn. Nosta pihvit marinoitumaan yrttimarinadiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Surauta kaikki salsa verden ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää oliiviöljy viimeisenä ohuena nauhana.
Valele pestyt kasvikset öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kuumassa grillissä kasviksiin kunnolla väriä.
Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi ja grillaa kuumassa grillissä 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat medium-kypsyisiä. Anna pihvien vetäytyä noin 3 minuuttia, viipaloi ja tarjoa ulkofileepihvit kasvisten ja salsa verden kanssa.