Ulkofileepihvit, grillatut kesäkasvikset ja salsa verde

5 h kokonaisaika
4
Ulkofileepihvit, grillatut kesäkasvikset ja salsa verde
5 h kokonaisaika
4

Voit käyttää Atrian Takuumurean naudan pihvifileen joko kokonaisena tai leikata siitä tuhteja pihvejä. Marinoi ulkofileepihvit yrtein ja grillaa kesän kasvisten kanssa. Tarjoiluun yrttistä salsa verdeä ja täydellinen kesäateria on valmis.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Takuumurea Naudan Pihvifilee n1kg

1/2 ruukku lehtipersiljaa

2 rosmariinin oksaa

4 timjamin oksaa

4 valkosipulinkynttä

1/2 dl oliiviöljyä

Salsa Verde:

1 ruukku lehtipersiljaa

1 ruukku basilikaa

1 ruukku minttua

1 dl kapriksia

2 kpl anjovisfileetä

1 valkosipulinkynsi

1 rkl Dijon-sinappia

1 tl sokeria

suolaa

mustapippuria

1/2 dl oliiviöljyä

Grillatut kasvikset:

10 pikkuporkkanaa

10 kpl broccoliinia

20 kpl terttukirsikkatomaattia

10 kevätsipulia

öljyä

suolaa

mustapippuria

Ohje

Leikkaa pihvifilee neljään tasakokoiseen pihviin ja nuiji pihvit kevyesti hieman ohuemmiksi. Hienonna yrtit sekä valkosipuli ja sekoita öljyyn. Nosta pihvit marinoitumaan yrttimarinadiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Surauta kaikki salsa verden ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää oliiviöljy viimeisenä ohuena nauhana.

Valele pestyt kasvikset öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kuumassa grillissä kasviksiin kunnolla väriä.

Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi ja grillaa kuumassa grillissä 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat medium-kypsyisiä. Anna pihvien vetäytyä noin 3 minuuttia, viipaloi ja tarjoa ulkofileepihvit kasvisten ja salsa verden kanssa.