Tryffelipossua ja hernerisottoa

40 min kokonaisaika
2
Tryffelipossua ja hernerisottoa
40 min kokonaisaika
2

Tarjoile tryffelin makuiset possun fileepihvit raikkaan hernerisoton ja paahdettujen varsiparsakaalien kanssa. Risotto säilyttää kauniin heleän vihreän sävynsä kun lisäät hernepyreen sen joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

 

 

 

Raaka-aineet

1 pkt Atria Viljaporsaan Ohut Fileepihvi Tryffeli 260g

Risotto:

1 salottisipuli hienonnettuna

1 rkl oliiviöljyä

1 dl risottoriisiä

2 rkl valkoviiniä

1/2 ltr kasvislientä

100 g pakasteherneitä

1 rkl tuoretta minttua

1/2 sitruunan mehu

20 g parmesaania raastettuna

1 rkl rypsiöljyä

6 varsiparsakaalia

1/2 dl pähkinöitä karkeana rouheena

suolaa

Ohje

Ota fileepihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Paista pihvit kypsiksi pannulla tai grillissä ja kääri folioon vetäytymään hetkeksi ennen tarjoilua.

Kuullota sipulia oliiviöljyssä kasarissa. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää kasvislientä risoton vähän kerrallaan samalla hämmennellen. Surauta herneet pyreeksi mintun ja sitruunamehun kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää pyree ja parmesaani lopuksi risottoon.

Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paahda varsiparsakaalit ja pähkinät kevyesti. Mausta suolalla.

Tarjoile hernerisotto pihvien ja bimiparsan kera.