Timjamivoilla valellut naudan fileepihvit ja paahdetut balsamicokasvikset

Raaka-aineet
Pihvit:
1 pkt Atria Takuumurea Naudan Ulkofileepihvi 300g
oliiviöljyä
4 kpl timjamin oksaa
3 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl voita
Balsamicokasvikset:
1/2 palsternakka
1 punasipuli
1 porkkana
2 yksikyntistä valkosipulia
5 kpl ruusukaalia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
4 timjamin oksaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Ohje
Nosta pihvit vähintään tuntia ennen paistamista pois jääkaapista. Valmista niiden temperoituessa balsamicokasvikset.
Kuori palsternakka, punasipuli, porkkana ja valkosipulit ja pese ruusukaalit. Leikkaa isommat kasvikset lohkoiksi ja puolita valkosipulit ja isommat ruusukaalit. Nosta kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka, hunaja, timjaminlehdet ja oliiviöljy. Nosta pellille, mausta suolalla sekä pippurilla ja paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Aloita paistamaan öljytyssä kuumassa pannussa (mielellään valurauta) niin, että saat pihveihin kunnolla ruskistuneet pinnat. Laske pannun lämpötilaa keskilämmölle ja lisää timjaminoksat, veitsen lappeella rikki painetut valkosipulinkynnet kuorineen sekä voi. Valele pihvejä maustevoilla kunnes ne ovat haluamassasi kypsyydessä. Oikea kypsyys kannattaa varmistaa käyttämällä mittaria. Laita pihvit voineen ja mausteineen löysään foliokääreeseen ja anna niiden levätä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile pihvit balsamicokasvisten kera.