Shakshuka chili-valkosipulipekonilla

Perinteisessä shakshukassa kananmunat kypsennetään mausteisen tomaattikastikkeen syleilyssä. Lisää shakshukan joukkoon pehmeästi chilillä ja valkosipulilla maustettua Atria Suomalaista Pekonia ja saat aikaan maukkaan aterian helposti – ja ilman valkosipulin ja chilin pilkkomista. Mausteisessa tomaattikastikkeessa haudutetut kananmunat sopivat erinomaisesti aamiaiseksi, brunssille tai vaikkapa lounaaksi. Shakshukasta riittää ateriaksi kahdelle tai osana brunssia neljälle.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni pehmeä chili-valkosipuli 100g
0,5 kpl paprika
0,5 kpl pieni kesäkurpitsa
1 tl juustokuminaa
0,5 tl paprikajauhetta
400 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
4 kpl kananmunaa
rouhittua mustapippuria ja yrttejä viimeistelyyn
Valmistusohje
- Paloittele Atria Suomalainen Pekoni pehmeä chili-valkosipuli, paprika ja kesäkurpitsa.
- Laita pekonit paistinpannulle ja paista muutaman minuutin ajan välillä käännellen. Lisää pannulle paprikat, kesäkurpitsat, juustokumina ja paprikajauhe ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat saaneet hiukan väriä. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä paistamisen aikana.
- Kaada pannulle tomaattimurska sekä vesi. Mausta timjamilla, suolalla ja sokerilla ja anna hautua keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
- Riko kananmuna kuppiin, tee tomaattikastikkeeseen kauhalla syvennys ja kaada siihen kananmuna. Lisää loput kolme kananmunaa samalla tavalla pannulle. Älä enää sekoita, vaan anna kananmunien kypsyä kokonaisina kastikkeen hauteessa noin 10 minuuttia.
- Rouhi päälle mustapippuria ja koristele halutessasi yrteillä ja tarjoa hyvän leivän kanssa.