
Mausteinen Kulinaari-salaatti
Raaka-aineet
Salaatti:
1 kpl munakoiso
2 rkl oliiviöljyä
1 dl pinjansiemeniä
1 pkt Atria Kulinaari Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g
tai
1 pkt Atria Kulinaari Ohuen Ohut Kylmäsavukinkku 100g
1 dl granaattiomenan siemeniä
Marinadi munakoisolle:
1 kpl valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
suolaa maun mukaan (esim. 0,5 tl)
1-2 tl hunajaa tai sokeria
0,5 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua korianteria
0,75 tl jeeraa eli juustokuminaa
Jogurttikastike:
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunanmehua
0,5 tl suolaa
1-2 tl hunajaa tai sokeria
lehtipersiljaa hienonnettuna
Näin se hoituu
Valmista marinadi ja jogurttikastike munakoisojen ollessa uunissa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita sitten kaikki marinadin ainekset sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sokeria. Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään ja laita kastike sitten tekeytymään jääkaappiin.
Sekoita marinadi vielä kuumiin munakoisoviipaleet ja anna jäähtyä.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
Asettele revitty jääsalaatti ja/tai babypinaatti tarjoiluastian pohjalle. Asettele leikkeleviipaleet ja munakoisoviipaleet ruusukkeina salaattipohjalle. Ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet sekä granaattiomenansiemenet.
Tarjoa salaatti jogurttikastikkeen kanssa.