1 rs (400 g) Atria Lanttulaatikko
60 g smetanaa
2 appelsiinia
¼ tl jauhettua inkivääriä
½ tl sokeria
tarjoiluun:
pistaasipähkinöitä
Kaavi lanttulaatikko rasiastaan kulhoon ja sekoita joukkoon smetana. Pese appelsiinit huolella ja raasta toisesta appelsiinista hieman kuorta lanttulaatikon joukkoon. Purista myös 1-2 rkl mehua ja sekoita se lanttulaatikon sekaan. Levitä lanttulaatikko voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Leikkaa toinen appelsiini ohuiksi siivuiksi ja levitä ne laatikon pinnalle. Ripottele sokeri appelsiinisiivuille. Paista laatikkoa 200 asteessa puolisen tuntia.
Rouhi pistaasipähkinät ja ripottele ne lanttulaatikon päälle ennen tarjoilua.
1 rs (400 g) Atria Porkkanalaatikko
½ dl kuohukermaa
2 rkl korppujauhojavoinokareita
inkivääripikkelöidyt porkkanat:
2 violettia porkkanaa
30 g pala inkivääriä
1 ¼ dl valkoviinietikkaa
½ dl sokeria
1 ½ tl suolaa
tarjoiluun:
tuoretta korianteria
granaattiomenansiemeniä
Valmista ensin inkivääripikkelöidyt porkkanat. Kuori porkkanat ja leikkaa ne kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi.Kuori ja viipaloi inkivääri ohuelti. Mittaa kattilaan inkiväärisiivut, valkoviinietikka, sokeri ja suola, anna kiehahtaa.
Kaada kuuma liemi porkkananauhojen päälle ja anna jäähtyä. Peitä kannella ja siirrä jääkaappiin tekeytymään mielellään yön yli.
Kaavi porkkanalaatikko vuoastaan ja sekoita sen joukkoon kuohukerma. Levitä laatikko uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhot. Tee pintaan halutessasi lusikalla kuvioita. Laita laatikon pinnalle voita pieninä nokareina. Paista laatikkoa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.
Tarjoile laatikko inkivääripikkelöityjen porkkananauhojen, tuoreen korianterin ja granaattiomenan siemenien kanssa.
1 rs (400 g) Atria Lanttulaatikko
pähkinäsekoitusta
vaahterasiirappia
sormisuolaa
Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Ripottele pähkinät lanttulaatikon pintaan. Valuta päälle runsaasti vaahterasiirappia ja ripottele pintaan vielä hieman suolaa. Kuumenna uunissa kunnes laatikko on kuumaa ja pähkinät herkullisen paahteisia.
1 rs (400 g) Atria Joulun makea perunalaatikko
8 viipaletta Atria Kulinaari kylmäsavuhärkää
panko- tai korppujauhoja
voita
Hienonna leikkeleviipaleet ja sekoita ne perunalaatikon joukkoon. Ripottele laatikon pintaan runsaasti pankojauhoja. Asettele pieniä voinokareita vieri viereen pankojauhojen päälle. Kuumenna uunissa kunnes kuorrute on kullanruskea ja rapea.
1 rs (400 g) Atria porkkanalaatikko
2 piparkakkua
voita
Murustele piparkakut porkkanalaatikon päälle. Lisää voi nokareina pinnalle. Kuumenna laatikkoa 175-asteissa uunissa noin 25 minuuttia.