Monipuolinen jauheliha

Jauheliha on raaka-aineena monissa kestosuosikkiruoissa. Jauhelihapihvit, lihapullat, lihamureke ja jauhelihakastike keikkuvat vuodesta toiseen suosituimpien ruokien listoilla. Jauheliha on monelle arkikokkauksen pelastus. Se on monipuolinen, helppo ja nopea, sekä  täysin puhdas ja prosessoimaton raaka-aine. 

Jauhelihan voi toki paistaa ja käyttää sellaisenaan, mutta hetkessä sen pyöräyttää myös massaksi, josta taipuvat sitten niin lihapullat, jauhelihapihvit kuin murekkeetkin. Massan maustamisessa on rajana vain mielikuvistus. Punajuurta lisäämällä homma kääntyy perinteiseen Lindströmin suuntaan, fetajuustoa taikinaan murustamalla Kreikan puoleen ja yrttejä lisäämällä ja tomaattikastikkeessa hauduttamalla Italian kantille.

Jauhelihataikina erikoisruokavalioihin

Jauhelihataikina muovautuu moniin erikoisruokavalioihin.  Maidoton versio syntyy, kun nesteenä käyttää esimerkiksi lihalientä. Gluteiinittomina jatkeaineina voi käyttää esimerkiksi perunaa tai tattaria sekä tietysti gluteenittomia korppujauhoja. Kananmuna ei ole pakollinen ainesosa jauhelihataikinassa, se lisää vain taikinaan rakennetta, joten sen voi jättää hyvin poiskin. Jauhelihataikinan voi valmistaa myös pelkästä jauhelihasta ja itselleen sopivista mausteista.

Perinteisempien naudan ja naudan ja porsaan jauhelihojen yhdistelmien ohella kannattaa kokeilla myös miedon makuista ja todella vähärasvaista broilerinjauhelihaa.

Herkullisia hetkiä jauhelihareseptiemme parissa!

Lisää reseptiikkaa jauhelihasta

Näillä Atria-tuotteilla onnistut