Routapaisti naudan paahto- tai sisäpaistista

16 h 39 min kokonaisaika
4
Routapaisti naudan paahto- tai sisäpaistista
16 h 39 min kokonaisaika
4

Tarinan mukaan routapaistin keksiminen on ollut aikoinaan puhdas vahinko. Ehkäpä juuri siksi sen valmistus onkin niin yksinkertaista. Umpijäässä oleva paisti laitetaan kypsymään matalaan lämpöön useaksi tunniksi, kunnes toivottu kypsyys on saavutettu. Kuuma paisti nostetaan mausteliemeen, jossa se saa rauhassa jäähtyä ja maustua seuraavaan päivään saakka. Lopputulos on uskomattoman mehevä ja maukas.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Takuumurea Naturell Naudan Paahtopaisti n1,0kg

Mausteliemi:

2 ltr vettä

2 rkl vasikkafondia

1/2 rkl karkeaa suolaa

1 rkl karkeaa suolaa

1 rkl fariinisokeria

1 rkl kokonaisia mustapippureita

1 tl rouhittuja katajanmarjoja

1 tähtianis

2 kpl appelsiinin kuori

2 laakerinlehteä

1 rosmariinin oksa

2 sipulia

5 valkosipulinkynttä

1 plo stout-olutta

Parsa:

16 kpl tuoretta tankoparsaa

1 rkl oliiviöljyä

Ohje

Pakasta paistia vähintään yön yli, kunnes se on kokonaan jäässä.
Aseta jäinen paisti uunivuoassa 80-100-asteiseen uuniin. Kun paisti on muutaman tunnin kuluttua sulanut keskeltä, työnnä paistiin sisälämpömittari. Jatka paistamista kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu. Reilusti punainen medium löytyy 53-56 asteen kieppeiltä, kypsä puolestaan yli 65 asteesta.
Kiehauta kaikki mausteliemen ainekset keskenään, ja anna jäähtyä. Kun paisti on valmis, ota se uunista ja upota mausteliemeen. Laita liemen päälle leivinpaperi ja sitten kansi. Leivinpaperi pitää kosteuden paistin pinnassa. Anna paistin maustua liemessä vähintään vuorokausi. Leikkaa paistista ohuita siivuja ja tarjoile kuuman kastikkeen ja perunoiden sekä juuresten tai sienien kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut