Red Rub picanhaa ja timjamikastiketta

1 h kokonaisaika
4
Red Rub picanhaa ja timjamikastiketta
1 h kokonaisaika
4

Erityisesti Etelä-Amerikassa huippusuosittu grilliliha picanha saa tässä reseptissä herkullisen mausteisen pinnan savupaprikasta ja chilistä tehdystä kuivamausteseoksesta.

Täyteläisen emulsiokastikkeen maustavat timjami ja sitruuna, ja lisäkkeenä maistuvat vaikkapa maalaislohkoperunat tai grillatut kasvikset. 

Raaka-aineet

1 pkt Atria Naudan Picanha n700g

Smoky Red Rub

1 tl paprikarouhetta

1 tl paprikajauhetta

1/2 tl chilihiutaletta

1/2 tl savupaprikajauhe

1/2 tl mustapippurirouhe

1 tl paahdettuja sipulihiutaleita

1/2 tl jauhettua korianteri

1 tl valkosipulihiutaletta

2 rkl sormisuolaa

Timjamikastike:

Reduktioliemi:

2 salottisipulia

1 dl valkoviinietikkaa

1 dl valkoviiniä

4 kpl tuoreen timjamin oksaa

hieman valkopippuria myllystä

Voikastike liemestä:

4 kpl kananmunan keltuaista

4 rkl reduktiolientä

200 g voita kuutioina

1 rkl sitruunan mehua

Tarjoiluun esimerkiksi lohkoperunoita tai grillikasviksia

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen sen valmistamista.

Lihan temperoituessa on hyvää aikaa keittää valmiiksi kastikkeen reduktioliemi. Pilko salottisipuli hienoksi. Lisää etikka, viini ja timjamikattilaan. Pyöräytä myllystä hieman valkopippuria ja anna liemen kiehua reilusti, kunnes se on haihtunut puoleen. Siivilöi liemi.

Sekoita rubin ainekset keskenään ja painele picanhan pintaan tasainen maustekerros. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda maustesekoitus picanhan pintaan kuivalla pannulla. Laita sisälämpömittari lihan keskikohtaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes picanhan sisälämpötila on 55 astetta. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää picanhan grillissä, jolloin pannulla paistamista ei tarvita, vaan voit aloittaa kypsentämisen kovalla, suoralla lämmöllä, ja kypsentää lihan sitten loppuun miedommassa, epäsuorassa lämmössä. Anna lihan vetäytyä folion alla ennen tarjoilua.

Pilko voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa kulhoon reduktioliemi ja keltuaiset. Kuumenna varoen vesihauteessa vispilällä koko ajan sekoittaen. Kun seos alkavat saostua ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita voikuutiot keltuaismassaan yksi kerrallaan sauvasekoittimella tai vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunanmehu.

Leikkaa picanhasta ohuita viipaleita poikkisyin. Tarjoile picanha ja kastike esimerkiksi maalaislohkoperunoiden tai grillattujen kasvisten kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut