Punaviinipaistisalaatti

30 min työaika
1 h 30 min kokonaisaika
4-6
Punaviinipaistisalaatti
30 min työaika
1 h 30 min kokonaisaika
4-6

Raaka-aineet

1 pkt Atria Naudan Punaviinipaisti, n. 850 g

500 g kiinteitä perunoita kuutioituna

200 g ruusukaaleja halkaistuna

1/2 dl rypsiöljyä

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

salaattisekoitusta

Marinoitu punasipuli:

1 dl punaviinietikkaa

4 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

2 isoa punasipulia viipaloituna

Parmesaanivinegretti:

3/4 dl rypsiöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

1 ruukku lehtipersiljaa

2 rkl parmesaanjiraastetta

ripaus suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Kypsennä paisti pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista marinoitu punasipuli. Sekoita etikka, sokeri ja suola kattilassa ja kiehauta välillä sekoitellen. Sekoita sipuliviipaleet marinadiin. Anna marinoitua vähintään 10 minuuttia. Valuta sipulit ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
  3. Laita perunat ja ruusukaalit leivinpaperin päälle uunipellille omiin osioihinsa. Mausta niin perunat kuin ruusukaalit öljyllä, hunajalla ja suolalla. Paahda aineksia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Siirrä tarvittaessa ruusukaalit aiemmin pois uunista ja jatka vielä hetki perunoiden paahtamista, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Valmista vinegretti. Laita öljy ja viinietikka kapeaan kulhoon. Revi joukkoon lehtipersiljan lehdet. Hienonna sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon parmesaani ja mausteet.
  5. Leikkaa kypsä, vetäytynyt paisti ohuiksi viipaleiksi.
  6. Revi salaatti tarjoiluastiaan. Lisää paistiviipaleet, perunat, ruusukaalit ja marinoitu punasipuli. Tarjoa vinegretin kera.