Punaviinipaistisalaatti

Raaka-aineet
1 pkt Atria Naudan Punaviinipaisti, n. 850 g
500 g kiinteitä perunoita kuutioituna
200 g ruusukaaleja halkaistuna
1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
salaattisekoitusta
Marinoitu punasipuli:
1 dl punaviinietikkaa
4 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 isoa punasipulia viipaloituna
Parmesaanivinegretti:
3/4 dl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 ruukku lehtipersiljaa
2 rkl parmesaanjiraastetta
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Ohje
- Kypsennä paisti pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista marinoitu punasipuli. Sekoita etikka, sokeri ja suola kattilassa ja kiehauta välillä sekoitellen. Sekoita sipuliviipaleet marinadiin. Anna marinoitua vähintään 10 minuuttia. Valuta sipulit ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
- Laita perunat ja ruusukaalit leivinpaperin päälle uunipellille omiin osioihinsa. Mausta niin perunat kuin ruusukaalit öljyllä, hunajalla ja suolalla. Paahda aineksia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Siirrä tarvittaessa ruusukaalit aiemmin pois uunista ja jatka vielä hetki perunoiden paahtamista, kunnes ne ovat kypsiä.
- Valmista vinegretti. Laita öljy ja viinietikka kapeaan kulhoon. Revi joukkoon lehtipersiljan lehdet. Hienonna sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon parmesaani ja mausteet.
- Leikkaa kypsä, vetäytynyt paisti ohuiksi viipaleiksi.
- Revi salaatti tarjoiluastiaan. Lisää paistiviipaleet, perunat, ruusukaalit ja marinoitu punasipuli. Tarjoa vinegretin kera.