
Vuokon näppylämuusi
Raaka-aineet
1,5 kg jauhoisia perunoita
suolaa
4 dl täysmaitoa
0,5 dl siirappia
25 g voita
2 kpl kananmunaa
1 kpl sipuli
1 pkt Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g
mausteita maun mukaan, esim. suolaa, mustapippuria, savupaprikajauhetta ja timjamia
Näin se hoituu
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Kiehauta maito, siirappi ja 25 g voita kattilassa. Soseuta perunat vatkaimella ja lisää kuuma maitoseos joukkoon. Anna muusin jäähtyä hetki, ja sekoita sitten joukkoon vielä kananmunat.
Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha ja sipuli lopun voissa pannulla. Anna sipulille hetki aikaa makeutua. Mausta jauheliha makusi mukaan, esimerkiksi suolalla, mustapippurilla, savupaprikajauheella ja timjamilla.
Sekoita jauhelihaseos muusin joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.