
Varpupaisti naudan paahtopaistista
Raaka-aineet
Nippu koivunvarpuja
1 kpl Atria Takuumurea Naturell Naudan Paahtopaisti n1,0kg
2 rkl voita
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
1 ltr lihalientä
3 kpl porkkanaa
0,5 kpl juuriselleri
1 kpl palsternakka
0,5 kpl lanttu
8 kpl perunaa
2 kpl sipulia
Kastike
5 dl paistolientä
2 rkl Maizenaa
50 g voita
Näin se hoituu
Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
Kiehauta koivunvarvut isossa kattilassa ja kuori ne terävällä juuresveitsellä raaputtaen.
Sulata voi kuumalla pannulla ja ruskista paisti, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada lihaliemi paistinpannuun ja kiehauta se. Siirrä liemi sivuun odottamaan käyttöä.
Lado varvut tiheäksi ristikoksi korkeareunaisen uunivuoan tai padan pohjalle ja nosta liha varpujen päälle. Kuori ja lohko kasvikset ja laita ne paistin ympärille. Kaada lihaliemi paistin ja kasvisten päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Valele paistia ja kasviksia paiston aikana useaan otteeseen liemellä. Nosta paisti, juurekset ja varvut tarjoilualustalle.
Siivilöi liemi kattilaan ja kiehauta se, suurusta maizenalla ja lisää voi.