
Välimeren lihapyörykät
Raaka-aineet
2 viipale täysjyväpaahtoleipää
1 pkt Atria Perhetilan Kana Jauheliha 400g
1 kpl kananmuna
0,75 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
Kastike:
1 kpl valkosipulinkynsi
200 g Findus Välimeren paistovihanneksia
150 g tomaattimurskaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 dl (emmental juustoraastetta)
Näin se hoituu
Murenna leipäpalat kulhoon. Lisää jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja muotoile sitten pieniksi pulliksi. Paista pullia vuoassa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat läpikypsiä.
Tee kastike pullien ollessa uunissa. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Laita vihannessekoitus, tomaattimurska, valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri kattilaan. Keitä hetki. Lisää kuuma kastike vuokaan lihapyöryköiden päälle. Ripottele halutessasi juustoraastetta pinnalle.
Gratinoi vuokaa uunissa noin 8 minuuttia.