
Välimerellinen ohrapalvimakkaracassoulet
Raaka-aineet
1 kpl punainen paprika
1 kpl punasipuli
0,5 kpl kesäkurpitsa
1 kpl porkkana
1 dl saksanpähkinöitä
2 rkl öljyä
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
1 prk kypsiä huuhdeltuja papuja valinnan mukaan
1 prk tomaattimurskaa
1 kpl laakerinlehti
2 kpl timjaminoksaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
hienonettuja yrttejä
keitettyä riisiä
Näin se hoituu
Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä ne sivuun odottamaan. Kuumenna pannussa öljy ja kuullota kasviksia keskikovalla lämmöllä noin kahdeksan minuuttia useasti sekoittaen. Lisää oliivit, pavut, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia ja kaada sitten uunivuokaan. Viiluta makkaroiden pinnat ja asettele ne cassouletin päälle. Laita vuoka 225-asteiseen uuniin ja paahda kunnes makkaroiden pinnassa on kaunis väri.
Koristele päkinärouheella ja hienonnetuilla yrteillä ja tarjoa esimerkiksi riisin kera.