
Ulkofileepihvit, grillatut kesäkasvikset ja salsa verde
Raaka-aineet
1 kpl Atria Takuumurea Naudan Pihvifilee n1kg
0,5 ruukku lehtipersiljaa
2 kpl rosmariinin oksaa
4 kpl timjamin oksaa
4 kpl valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
Salsa Verde:
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku basilikaa
1 ruukku minttua
1 dl kapriksia
2 kpl anjovisfileetä
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä
Grillatut kasvikset:
10 kpl pikkuporkkanaa
10 kpl broccoliinia
20 kpl terttukirsikkatomaattia
10 kpl kevätsipulia
öljyä
suolaa
mustapippuria
Näin se hoituu
Leikkaa pihvifilee neljään tasakokoiseen pihviin ja nuiji pihvit kevyesti hieman ohuemmiksi. Hienonna yrtit sekä valkosipuli ja sekoita öljyyn. Nosta pihvit marinoitumaan yrttimarinadiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Surauta kaikki salsa verden ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää oliiviöljy viimeisenä ohuena nauhana.
Valele pestyt kasvikset öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kuumassa grillissä kasviksiin kunnolla väriä.
Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi ja grillaa kuumassa grillissä 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat medium-kypsyisiä. Anna pihvien vetäytyä noin 3 minuuttia, viipaloi ja tarjoa ulkofileepihvit kasvisten ja salsa verden kanssa.