
Timjamivoilla valellut naudan sisäfileepihvit ja paahdettuja balsamicokasviksia
Raaka-aineet
Pihvit:
2 kpl Atria Takuumureaa naudan sisäfileepihviä
oliiviöljyä
4 kpl timjamin oksaa
3 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl voita
Balsamicokasvikset:
0,5 kpl palsternakka
1 kpl punasipuli
1 kpl porkkana
2 kpl yksikyntistä valkosipulia
5 kpl ruusukaalia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
4 kpl timjamin oksaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Kuori palsternakka, punasipuli, porkkana ja valkosipulit ja pese ruusukaalit. Leikkaa isommat kasvikset lohkoiksi ja puolita valkosipulit ja isommat ruusukaalit. Nosta kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka, hunaja, timjaminlehdet ja oliiviöljy. Nosta pellille, mausta suolalla sekä pippurilla ja paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Aloita paistamaan öljytyssä kuumassa pannussa (mielellään valurauta) niin, että saat pihveihin kunnolla ruskistuneet pinnat. Laske pannun lämpötilaa keskilämmölle ja lisää timjaminoksat, veitsen lappeella rikki painetut valkosipulinkynnet kuorineen sekä voi. Valele pihvejä maustevoilla kunnes ne ovat haluamassasi kypsyydessä. Oikea kypsyys kannattaa varmistaa käyttämällä mittaria. Laita pihvit voineen ja mausteineen löysään foliokääreeseen ja anna niiden levätä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile pihvit balsamicokasvisten kera.