
Wilhelm-grillimakkaraa, fritattuja perunasoiroja currywurst-kaalia ja valkosipulimajoneesia
Raaka-aineet
Valkosipulimajoneesi:
2 dl majoneesia
3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl karkeaa dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria myllystä
Perunasoirot:
3 kpl isohkoa perunaa (esim. rosamunda)
öljyä uppopaistamiseen
suolaa
Currywurst-kaali:
0,5 dl öljyä
1 dl tomaattipyreetä
4 tl currya
2 tl paprikajauhetta
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl worcesterkastiketta
0,5 dl toffeekastiketta
1 kpl pieni kesäkaali ohuina suikaleina
1 kpl sipuli ohuina suikaleina
Lisäksi:
Wilhelm-grillimakkaraa oman maun mukaan
Näin se hoituu
Pese perunat. Kuori perunat karkealla kuorimaveitsellä niin, että perunasta tulee ohuita soiroja. Jatka kuorimista vaikka kuoret ovat jo poissa, tehden soiroja koko perunasta.
Kuivaa perunankuoret ja friteeraa niitä 180-asteisessa öljyssä noin 4 minuuttia, kunnes soirot ovat rapeita. Mausta suolalla.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree, curry, paprikajauhe, viinietikka ja worcesterkastike. Kuullota hetki. Lisää toffeekastike ja sekoita. Lisää lopuksi kaali- ja sipulisuikaleet. Hauduta viitisen minuuttia välillä sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä ja anna tekeytyä kannen alla kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.
Grillaa makkaroihin kaunis ruskea ja rapea pinta välillä käännellen.