
Smoked Charcoal Picanha
Raaka-aineet
1 pkt Atria n700g Nauta Picanha
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
Aioli
1,5 dl majoneesia
3 kpl valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
Grillattu kiinankaali
1 kpl kiinankaali
0,5 dl öljyä
suolaa ja mustapippuria
Näin se hoituu
Ota picanha savustimesta ja laita sen paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari. Grillaa picanhaa rasvapuoli alaspäin kuumassa hiilloksessa niin, että rasva saa kunnolla väriä ja mittari näyttää sisälämpötilaksi 55 astetta. Laita picanha foliokääreeseen vetäytymään vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa picanhasta poikkisyin ohuita viipaleita niin että pintarasvaa tulee siivujen mukana.
Aioli:
Laita majoneesi, valkosipulinkynnet, basilika sekä hieman suolaa ja pippuria korkeareunaiseen astiaan ja surauta sauvasekoittimella kastikkeeksi.
Kiinankaali:
Leikkaa kiinankaali neljään lohkoon. Sivele öljyä kiinankaalin pinnalle. Grillaa kuumassa grillissä n. 2min silvultaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Picanha ilman savustuslaatikkoa ja grilliä:
Jos savustaminen ja grillaaminen ei ole mahdollista niin voit esimerkiksi marinoida lihan savunesteellä tai savuisella BBQ- kastikkeella joko ennen tai jälkeen kun paistat siihen pannulla kauniit pinnat. Kypsennä pannulla ruskistettu liha sitten uunissa toivottuun kypsyyteen, 55 asteeseen.
Mikäli käytössäsi on kaasugrilli, mutta ei savustuslaatikkoa, voit tuoda savuisuuttaa grilliin laittamalla liotettuja savustuslastuja grilliin vaikkapa foliokääreessä johon olet tehnyt reikiä.