
Seesamilohi, retikka-korianterisalaatti ja chili-soijakastike
Raaka-aineet
SEESAMILOHI
4 kpl lohiviipaleita (n. 100 g /kpl)
1 tl suolaa
3 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl rypsiöljyä
SALAATTI
120 g retikkaa
80 g tuorekurkkua
1 ruukku korianteria
2 kpl kevätsipulia
KASTIKE
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl limen mehua
1/2 tl suolaa
1 kpl punaista chiliä
Näin se hoituu
Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle.
Suolaa lohiviipaleet ja anna maustua noin 15 minuuttia. Pyörittele ne sen jälkeen seesaminsiemenissä ja paista kuumalla pannulla öljyssä.