Savustettu Pork Tomahawk ja kokonaisena savustettu kaali
4
Henkeä
150 min

Savustettu Pork Tomahawk ja kokonaisena savustettu kaali

Raaka-aineet

3 kpl Atria Pork Tomahawk n450g

1 kpl kaali

Bbq-kastike:

2-3 kpl varsivarsiselleriä

1 kpl sipuli

3 kpl valkosipulinkynttä

2 dl omenamehua

1,5 dl soijakastiketta

1 dl omenaviinietikkaa

350 g paseerattua tomaattia

4 dl siirappia

3 dl ketsuppia

2 rkl sinappia

1 rkl nestemäistä savua

1 rkl chipotle-kastiketta

Pekonivoi:

3 viipale siivua pekonia

0,5 kpl pieni sipuli

50 g huoneenlämpöistä voita

Näin se hoituu

Tuhti Pork Tomahawk sopii loistavasti hitaasti savustettavaksi. Annoksen kruunaa omatekoinen bbq-kastike sekä tomahawkin kanssa yhtä aikaa savustettu kokonainen kaali.

Hienonna varsisellerin varret, sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kattilassa hienonnetut kasvikset, omenamehu, soijakastike ja omenaviinietikka. Kiehauta ja anna porista 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät. Aja seos sileäksi blenderissä, lisää loput aineet ja sekoita.

Hienonna pekoni sekä sipuli ja paista niin että sipuli pehmenee ja pekoni rapeutuu. Aja pekoni ja sipuli sekaisin voin kanssa blenderissä. Poista kaalista kanta ja kaavi voi kaalin sisään.

Valmistele grilli epäsuoralla lämmöllä savustamista varten. Eli kokoa esimerkiksi pallogrillin toiseen reunaan pieni kasa brikettejä ja sytytä. Nosta päälle kasa liotettuja savustuslastuja. Lisää brikettejä kun edelliset alkavat sammua ja nosta päälle lisää savustuslastuja, kun edelliset ovat palaneet loppuun. Älä kuitenkaan availe kantta liian usein, jotta lämpö säilyy grillin sisällä.

Sivele kaali bbq-kastikkeella ja aseta grilliin niin, että kaali on tuettu pystyyn foliosta tehdyn renkaan avulla. Kun kaali on savustunut 30 minuuttia, avaa kansi, sivele kaali uudestaan bbq-kastikkeella ja lisää savuun myös tomahawkit. Savusta kaalia vielä puolitoista tuntia, puolen tunnin välein bbq-kastikkeella sivellen. Grillin sisälämpötila tulisi pysyä noin 125 asteessa. Lisää tarvittaessa brikettejä ja savulastuja. Tomahawk on kypsä, kun sisälämpötila on saavuttanut 70-astetta. Jos kaali tuntuu kovalta, jatka kypsennystä kunnes kaali pehmenee.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki