
Satay-possuvartaat ja seesamimajoneesi
Raaka-aineet
600 g Porsaan kasleria 3x3cm kuutioina
Marinadi:
1 dl kookosmaitoa
3 rkl limemehua
0,5 dl soijaa
3 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kpl punainen chili kuutioituna
2 rkl korianteri hienonnettuna
1 tl suolaa
100 g maapähkinävoita
2 rkl kalakastiketta
Koristeluun:_
0,5 dl suolapähkinöitä rouhittuna
0,5 dl kookoskermaa
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl punaista chiliä ohuina renkaina
Majoneesi:
2 dl maustamatonta majoneesia
1 tl seesam-öljyä
1/2 tl limemehua
1/2 tl suolaa
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
Näin se hoituu
Sekoita marinadin aineksen keskenään ja tarkista maku. Lisää joukkoon porsaan kuutiot. Anna maustua vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Marinoinnin jälkeen tikuta kuutiot ja grillaa keskilämpöisellä grillillä, kunnes porsaanliha on kypsää. Voit valella grillauksen aikana vartaita kookosmaidolla. Koristele vartaat rouhituilla suolapähkinöillä, korianterilla, chilirenkailla ja kookoskermalla. Tarjoile seesamimajoneesin kera.
Voit käyttää possun kasslerin sijaan myös naudan ulkofileetä tai paistia.