
Ruis-broileridogit
Raaka-aineet
JOGURTTIKASTIKE
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl ketsuppia
1 tl sinappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/2 dl (ruohosipulia)
KAALI-PORKKANARAASTE
200 g valkokaalta
1 kpl porkkanaa
1 rkl appelsiinimehua
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
RUIS-BROILERIDOGIT
8 kpl revittyä ruisleipää
2 dl jogurttikastiketta (ohje)
8 lehteä jääsalaattia
2 kpl tomaattia
300 g kaali-porkkanaraastetta (ohje)
Näin se hoituu
Sekoita jogurtin joukkoon kaikki mausteet ja halutessasi hienonnettua ruohosipulia. Anna makujen tasaantua vähintään 10 minuuttia.
Kaali-porkkanaraaste:
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkana isohkoksi raasteeksi. Sekoita kaali ja porkkana kulhossa ja lisää kaikki mausteet. Painele raastetta voimakkaasti kauhalla tai puuhaarukalla, jotta salaatti mehustuu ja muuttuu meheväksi. Anna makujen tasaantua vähintään 10 minuuttia.
Grillaa broilernakit ja ruisleivät. Lusikoi neljälle ruisleipäpalalle jogurttikastiketta. Asettele päälle salaatinlehdet, tomaattiviipaleita, kaali-porkkanaraastetta ja lopuksi kaksi broilerinakkia. Nosta päälle toinen ruisleipäpala ja pakkaa ruis-broileridogit eväspusseihin tai lautasliinoihin nautittavaksi.