
Rosmariinilla ja dijon-sinapilla marinoidut naudan ulkofileepihvit, dijon-ranskankermaa ja rosmariiniperunoita
Raaka-aineet
Ulkofileepihvit:
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl dijon-sinappia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hienonnettua rosmariinia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl Atria Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepala n800g
suolaa
oliiviöljyä
voita
Rosmariiniperunat:
1 kg perunoita
5 kpl oksaa rosmariinia
5 kpl valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Dijon-ranskankerma:
2 dl ranskankermaa
1 rkl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Sekoita punaviinietikka, sinappi, oliiviöljy, rosmariini ja hienonnettu valkosipuli muovipussissa, lisää liha ja sekoita niin, että marinadia on kauttaaltaan ympäri lihan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kuusi tuntia tai mielellään yön yli.
Pese ja pilko perunat suupaloiksi. Revi rosmariinin lehdet irti oksista ja kuori valkosipulinkynnet. Sekoita perunoihin oliiviöljyä, suolaa ja pippuria sekä rosmariinin lehdet ja valkosipulinkynnet. Paahda 200-asteisessa uunissa tunti.
Sekoita dijon-sinappi ranskankermaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Leikkaa lihasta reilun kolmen sentin paksuisia pihvejä. Mausta pihvien pinnat suolalla ja paista öljy-voiseoksessa kuumalla pannulla haluamaasi kypsyyteen. Paistolämpömittaria käyttämällä onnistut varmasti. Mikäli sinulla ei ole mittaria käytössäsi, pääset aika lähelle medium-kypsyyttä kun käännät pihvin ensimmäisten lihasnesteiden noustessa pintaan ja otat pois pannulta kun lihasnesteet alkavat nousta pintaan myös toiselta puolelta. Laita pihvit löysään foliokääreeseen ja anna niiden levätä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile pihvit rosmariiniperunoiden ja dijon-ranskankerman kera.