
Red Rub Picanhaa ja timjamikastiketta
Raaka-aineet
1 pkt Atria n700g Nauta Picanha
Smoky Red Rub
1 tl paprikarouhetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilihiutaletta
0,5 tl savupaprikajauhe
0,5 tl mustapippurirouhe
1 tl paahdettuja sipulihiutaleita
0,5 tl jauhettua korianteria
1 tl valkosipulihiutaletta
2 rkl sormisuolaa
Timjamikastike
Reduktioliemi:
2 kpl salottisipulia
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl valkoviiniä
4 kpl tuoreen timjamin oksaa
hieman valkopippuria myllystä
Voikastike liemestä:
4 kpl kananmunan keltuaisia
4 rkl reduktiolientä
200 g voita kuutioina
1 rkl sitruunan mehua
Näin se hoituu
Sekoita rubin ainekset keskenään ja painele picanhan pintaan tasainen maustekerros. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja polta maustesekoitus picanhan pintaan kuivalla pannulla. Laita picanha uunivuokaan, laita sisälämpömittari lihan keskikohtaan ja paista uunissa 180 asteessa noin 25minuuttia, kunnes picanhan sisälämpötila on 55 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla ennen tarjoilua. Leikkaa picanhasta ohuita viipaleita syiden poikki.
Pilko salottisipuli hienoksi. Lisää etikka, viini ja timjamikattilaan. Pyöräytä myllystä hieman valkopippuria ja anna liemen kiehua reilusti, kunnes se on haihtunut puoleen. Siivilöi liemi.
Pilko voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa kulhoon reduktioliemi ja keltuaiset. Kuumenna varoen vesihauteessa vispilällä koko ajan sekoittaen. Kun seos alkavat saostua ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita voikuutiot keltuaismassaan yksi kerrallaan sauvasekoittimella tai vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
Tarjoile esimerkiksi maalaislohkoperunoiden, uuniperunoiden tai grillattujen kasvisten kanssa.