
Punaviinimarinoitu naudan paisti
Raaka-aineet
1 pkt Atria Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti n1,0kg
MARINADI
5 dl punaviiniä
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 kpl keltasipulia
1 rkl hunajaa
1 tl rosmariinia
1 rkl katajanmarjoja
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
KASTIKE
2 dl marinadia
2 rkl vasikanfondia
50 g voita
2 rkl ruokakermaa
Näin se hoituu
Ota liha lämpenemään hyvissä ajoin ennen kypsennystä (n. 2 tuntia) ja kuivaa pintaa vähän talouspaperilla. Ruskista paisti pannulla öljyssä kauttaaltaan niin, että pinta saa ruskean värin. Laita paisti vuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaa lihalämpömittari ja kypsennä, kunnes sisälämpötila osoittaa 60 astetta. Ota liha uunista ja mausta vielä hienonnetulla rosmariinilla ja muutamalla murskatulla katajanmarjalla.
Keitä lihan kypsyessä syntynyttä marinadilientä niin, että sitä on jäljellä enää kaksi desilitraa. Sekoita joukkoon fondi ja vatkaa siihen välillä voita nokare kerrallaan. Lisää lopuksi kerma. Tarjoa liha kastikkeen ja valkosipuliperunoiden kera.