Possun Tomahawk sous vide ja romanescoa
4
Henkeä
120 min

Possun Tomahawk sous vide ja romanescoa

Raaka-aineet

2 kpl Atria Pork Tomahawk n450g

Romesco-kastike:

1 kpl punainen paprika (tai 150 g paahdettua säilykepaprikaa)

1 kpl valkosipulinkynsi

1 dl paahdettuja mantelilastuja

0,5 dl tomaattipyreetä

2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

2 rkl punaviinietikkaa

0,5 tl savupaprikajauhetta

0,5 tl chilijauhetta

suolaa

mustapippuria

1 dl oliiviöljyä

Grillatut porkkanat:

15 kpl pikkuporkkanaa

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Näin se hoituu

Paksu Pork Tomahawk pysyy kaikkein mehevimpänä kun kypsennät sen hitaasti sous vide -tyyliin. Maukas romanesco-kastike ja grillatut tuoreet porkkanat kruunaavat kokonaisuuden.

Avaa tomahawkit pakkauksista ja sulje ne yksitellen vakuumiin. Jos sinulla ei ole vakumointikonetta, voit käyttää uudelleen suljettavia pakastuspusseja. Laita tällöin liha pussiin, sulje pussin suusta ¾ ja laske sitten pussi veteen niin että pussista poistuu kaikki ilma ja sulje sitten pussin loppuun.

Aseta sous vide -keittimen lämpötilaksi 71 astetta ja aseta vakumoidut tai pussitetut tomahawkit veteen. Anna kypsyä 1½–2 tuntia. Jos sinulla ei ole sous vide -keitintä, voit kypsentää tomahawkit pussiin suljettuina myös tarkalla liedellä. Lämmitä vesi 71 asteeseen lämpömittarin avulla ja kypsennä tomahawkeja 1½–2 tuntia. Tarkkaile lämpötilaa jottei vesi pääse liian kuumaksi tai jäähtymään.

Puolita paprika ja poista siemenet ja kanta. Paahda puolikkaita kuori ylöspäin uunin maksimilämpötilassa grillivastusten alla 15–20 minuuttia, kunnes paprikan kuori on mustunut. Anna jäähtyä hieman kelmulla peitetyssä kulhossa ja kuori. Voit käyttää myös valmiiksi paahdettua säilykepaprikaa. Kaada kaikki romesco-kastikkeen ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta blenderiin ja aja tasaiseksi. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana blenderin käydessä.

Sivele porkkanat oliiviöljyllä ja mausta. Ota tomahawkit pois sous vide -keittimestä ja grillaa lihaan tulikuumassa grillissä kunnon grilliraidat. Grillaa kuumassa grillissä myös porkkanoihin kunnolla väriä. Tarjoile romesco-kastikkeen kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki