
Porsaan kassler liemessä
Raaka-aineet
3 kpl Atria Viljaporsaan Uuniliha Naturell n800g
tai
1 kpl Atria n2,3kg Sian Niska
2 rkl suolaa
2 ltr lihalientä
tai
1,5 litraa vettä ja 0,5 litraa valkoviiniä
3 kpl laakerinlehteä
10 kpl kokonaista maustepippuria
6 kpl tomjamin oksaa
3 kpl rosmariinin oksaa
4 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
Näin se hoituu
Jos käytät niskaa, leikkaa se halki keskeltä. Hiero suolaa ja mustapippuria lihojen pintaan ja aseta ne uuninkestävään astiaan. Kiehauta nesteet ja mausteet kattilassa. Kaada kuumaa lientä lihan päälle sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Peitä astia tiiviisti kannella tai foliolla. Kypsennä uunissa tai grillissä noin 180 asteessa tunnin ajan, laske sitten lämpötila noin 160 asteeseen ja jatka hauduttamista vielä pari tuntia tai kunnes liha on tarpeeksi ylikypsää makuusi.
Tästä lihasta saat kolme erilaista herkkua kolmelle päivälle:
1. päivä: Lämmintä herkkua suoraan uunista esimerkiksi grillattujen perunoiden ja liemestä valmistetun kastikkeen kanssa.
2. päivä: Ruokaisa lounassalaatti öljyssä rapeapintaiseksi paistetuista possunkuutioista.
3. päivä: Pulled pork -tyylisesti revittyä lihaa paahdetun leivän päällä sinappimajoneesin kera tarjottuna.