
Porkkanalaatikko
Raaka-aineet
1 kg porkkanoita
6 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
4 dl ruokakermaa
2 kpl kananmunia
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippurijauhetta
voita
korppujauhoja
Näin se hoituu
Kuumenna porkkanoiden keitinvesi kattilassa ja lisää riisit. Anna kiehua hetki, niin että neste imeytyy riisiin. Lisää tämän jälkeen ruokakerma ja keittele puuro kypsäksi sekoitellen.
Sekoita keskenään porkkanasose, riisipuuro, kananmunat, siirappi ja mausteet. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin. Ripottele laatikon pinnalle korppujauhoja ja asettele korppujauhojen päälle voinokareita. Paista 170-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.