Pork Tomahawk kirsikkasalsan ja grillattujen varhaisvihannesten kanssa
4
Henkeä
45 min

Pork Tomahawk kirsikkasalsan ja grillattujen varhaisvihannesten kanssa

Raaka-aineet

2 kpl Atria Pork Tomahawk n450g

Kirsikkasalsa:

400 g kirsikoita

1 kpl punainen chili

1 kpl kesäsipuli varsineen

1 kpl limen mehu

0,5 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

suolaa

mustapippuria myllystä

Valkosipulimajoneesi:

2 dl majoneesia

2 kpl valkosipulinkynttä

1 kpl sitruunan mehu

suolaa

Grillatut varhaisvihannekset:

1 kpl varhaiskaali

1 kpl porkkananippu

1 kpl retiisinippu

1 rasia terttukirsikkatomaatteja

öljyä

omenaviinietikkaa

suolaa

Näin se hoituu

Kesällä kaikki maistuu paremmalta grillattuna! Perinteisten lihojen ja makkaroiden lisäksi myös kasvikset sopivat hyvin grillattaviksi. Valmistimme mehevien porsaan tomahawkien kanssa grillissä alkukesän ihania vihanneksia: varhaiskaalia, naattiporkkanoita, retiisejä ja kirsikkatomaatteja. Maukkaille kasviksille riittää mausteeksi pieni tilkka omenaviinietikkaa ja ripaus suolaa.

Varhaisvihannekset sopivat hyvin grilliin, sillä niitä ei tarvitse kypsentää läpeensä kypsiksi. Päinvastoin ne maistuvat parhailta vain kevyesti grillattuina. Kypsennetyt retiisit yleensä myös käännyttävät raaoista retiiseistä piittaamattomat, joten kokeile retiisien grillaamista rohkeasti!

Ota Pork Tomahawkit huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Grillaa Tomahawkeja yhteensä noin 20 minuuttia välillä käännellen, kunnes ovat kypsiä (sisälämpötila 70 astetta). Kääri folioon vetäytymään noin vartiksi ennen tarjoilua.
Tarjoile Pork Tomahawkit kirsikkasalsan, grillattujen varhaisvihannesten ja valkosipulimajoneesin kanssa.

kirsikkasalsa:
Halkaise kirsikat ja poista kivet. Leikkaa kirsikan puolikkaat vielä puoliksi. Hienonna chili ja kesäsipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.

grillatut varhaisvihannekset:
Leikkaa varhaiskaali 4-6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot kasassa. Leikkaa porkkanoiden ja retiisien naatit lyhyiksi. Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi ja halkaise retiisit. Sudi kaikkiin vihanneksiin öljyä ja ripsi pintaan hieman omenaviinietikkaa. Grillaa vihannekset välillä käännellen, kunnes ovat kauniin värisiä ja hieman kypsyneitä. Vihannekset saavat jäädä mukavan napakoiksi. Mausta suolalla ja tarjoile.

valkosipulimajoneesi:
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki