Pork Tomahawk epäsuoralla tulella, grilliperunat ja aioli
4
Henkeä

Pork Tomahawk epäsuoralla tulella, grilliperunat ja aioli

Raaka-aineet

1 kpl Atria Pork Tomahawk n450g

Aioli:

0,5 kpl valkosipuli

2 dl öljyä

1 kpl kananmunan keltuainen

1 tl valkoviinietikkaa

1 tl Dijon-sinappia

1 tl sokeria

suolaa

Grilliperunat:

10-15 kpl keitettyä tai uunissa paahdettua uutta perunaa

öljyä

suolaa

Näin se hoituu

Kun kypsennät Pork Tomahawkin maltilla epäsuorassa lämmössä, pysyy liha erityisen mehukkaana. Omatekoinen aioli grillatulla valkosipulilla ja helpot grilliperunat kruunaa annoksen.

Halkaise valkosipuli vaakatasossa, valele öljyllä ja grillaa miedolla lämmöllä, kunnes kynsien leikkuupinta muuttuu kauniin kullanruskeaksi ja pehmenee. Jos kynnet alkavat tummua liikaa voit jatkaa grillaamista valkosipulin toiselta puolelta. Palaneet kuoret eivät haittaa. Purista kypsät valkosipulinkynnet pois kuoristaan ja soseuta hienoksi öljyn kanssa. Sekoita kananmunan keltuainen, etikka, sinappi ja sokeri. Lisää valkosipuliöljy sekaan ohuena nauhana koko ajan vispaten. Mausta aioli suolalla.

Grillaa tomahawkeihin kuumassa grillissä kunnolla väriä molemmin puolin ja nosta sitten epäsuoraan lämpöön niin että suoraan lihan alla ei ole lämmönlähdettä vaan hiilet tai kaasuliekki ovat toisella puolella grilliä. Sulje kansi ja anna kypsyä 20–30 minuuttia kunnes tomahawk on kypsä, eli sisälämpötila on 70 astetta.

Öljyä perunat ja mausta suolalla. Grillaa perunoihin kunnolla väriä kuumassa grillissä. Jos et halua käännellä yksittäisiä perunoita grillissä voit pujottaa ne vartaisiin.

Tarjoa tomahawk, grilliperunat ja aioli esimerkiksi tuoreen salaatin kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki