Pippurikanaa ja parsa-appelsiinirisottoa
4
Henkeä
60 min

Pippurikanaa ja parsa-appelsiinirisottoa

Raaka-aineet

Pippurikana

1 pkt Atria Kanan Ohut Fileeleike Mustapippuri 500g

suolaa

mustapippuria myllystä

Parsa- appelsiinirisotto

400 g risottoriisiä (esim. divella carnaroli)

1 kpl nippu vihreää parsaa

1 kpl salottisipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

0,5 dl oliiviöljyä

1 ltr kanalientä

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 kpl appelsiini

100 g parmesaania

suolaa

mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Ota kanan fileeleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen niiden kypsennystä. Mausta fileeleikkeet suolalla ja mustapippurilla ja paista tai grillaa leikkeet kypsiksi.
Taita parsoista kuivat kannat pois. Kuori parsat ohuesti ja leikkaa ne noin kahden sentin pätkiksi. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Pese appelsiini ja raasta oikein hienoa raastetta kuoren oranssista osasta. Purista appelsiinista myös mehu. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.

Kiehauta kasviliemi. Laita parsapalat kiehuvaan liemeen, keitä minuutin – kahden minuutin ajan ja nosta pois liemestä. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä. Kun sipuli alkaa olla läpikuultavaa, lisää myös riisi ja kuullota muutaman minuutin ajan, kunnes sekin alkaa muuttua läpikuultavaksi. Kaada viini joukkoon. Sekoittele niin kauan, että viini on imeytynyt riisiin. Lisää kanalientä aina vähän kerrallaan ja kypsennä välillä sekoitellen, kunnes riisi on al dente -kypsää. Huomaa, ettet välttämättä tarvitse kaikkea lientä. Sekoita risoton joukkoon appelsiinimehu, appelsiinikuoriraaste, parmesaaniraaste ja parsapalat. Älä anna risoton kiehahtaa enää juuston lisäämisen jälkeen. Maista risottoa ja lisää suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.

Leikkaa kypsät fileeleikkeet vinottain viipaleiksi risoton päälle. Koristele annos esimerkiksi parmesaanilastuilla ja basilikan lehdillä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki