
Pippurikanaa ja parsa-appelsiinirisottoa
Raaka-aineet
Pippurikana
1 pkt Atria Kanan Ohut Fileeleike Mustapippuri 500g
suolaa
mustapippuria myllystä
Parsa- appelsiinirisotto
400 g risottoriisiä (esim. divella carnaroli)
1 kpl nippu vihreää parsaa
1 kpl salottisipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
0,5 dl oliiviöljyä
1 ltr kanalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 kpl appelsiini
100 g parmesaania
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Taita parsoista kuivat kannat pois. Kuori parsat ohuesti ja leikkaa ne noin kahden sentin pätkiksi. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Pese appelsiini ja raasta oikein hienoa raastetta kuoren oranssista osasta. Purista appelsiinista myös mehu. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.
Kiehauta kasviliemi. Laita parsapalat kiehuvaan liemeen, keitä minuutin – kahden minuutin ajan ja nosta pois liemestä. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä. Kun sipuli alkaa olla läpikuultavaa, lisää myös riisi ja kuullota muutaman minuutin ajan, kunnes sekin alkaa muuttua läpikuultavaksi. Kaada viini joukkoon. Sekoittele niin kauan, että viini on imeytynyt riisiin. Lisää kanalientä aina vähän kerrallaan ja kypsennä välillä sekoitellen, kunnes riisi on al dente -kypsää. Huomaa, ettet välttämättä tarvitse kaikkea lientä. Sekoita risoton joukkoon appelsiinimehu, appelsiinikuoriraaste, parmesaaniraaste ja parsapalat. Älä anna risoton kiehahtaa enää juuston lisäämisen jälkeen. Maista risottoa ja lisää suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.
Leikkaa kypsät fileeleikkeet vinottain viipaleiksi risoton päälle. Koristele annos esimerkiksi parmesaanilastuilla ja basilikan lehdillä.